Ga naar de inhoud

Praktische Informatie

Het consult

Tijdens het eerste consult nemen we uw ingevulde formulieren door. Vervolgens kijk ik naar uw tong en voel ik de pols aan beide zijden. Na een kort buik onderzoek meet ik met behulp van een electro-fysiologisch-diagnostisch (EFD) meet-apparaat acupunctuurpunten op uw handen en voeten. Tijdens de metingen kijk ik onder andere naar functies en disfuncties van de diverse orgaansystemen,  toleranties en intoleranties voor diverse voedingsmiddelen, mineraal huishouding en meer. 

Aan het einde van het consult krijgt u van mij een advies mee naar huis. Dit advies kan bestaan uit voeding, leefstijl, doorverwijzing, supplementen, kruiden of homeopathie.

Een consult duurt 60 tot 90 minuten.

Doorgaans zijn er maximaal 3 mesologie consulten nodig met een tussenliggende periode van 6-8 weken. Daarnaast wordt het aanbevolen om jaarlijks een mesoloog te bezoeken voor een algemene check. 

Kosten

Een consult mesologie kost € 90 en vanaf 1 juli 2024 € 98

Ik stuur u na het consult een betaalverzoek via uw mobiele telefoon. Wanneer dit niet mogelijk is kunt u ook via bank of contant betalen.  In uw  mail ontvangt u van mij een factuur die u kunt declareren bij uw zorgverzekeraar.

Zorgverzekering

Mesologie wordt door meerdere zorgverzekeraars voor een deel vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor de lijst met zorgverzekeraars die Mesologie vergoeden klik op deze link:

www.zorgwijzer.nl/vergoeding/

Goed om te weten

  • Gelieve voor het consult handen en voeten niet in te smeren 
  • Neem voor het consult een groot badlaken mee om op de behandeltafel te leggen
  • Uw reguliere medicatie blijven gebruiken, voedingssuplementen 24 uur voorafgaand aan het consult niet gebruiken
  • Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Voor Mesologie (NVVM) en de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG)
  • Klachtenregeling:  Bij een klacht over een behandeling wordt eerst getracht dit met u te bespreken. Ook is het mogelijk een onafhankelijke klachtenfunctionaris in te schakelen. Deze kan ondersteuning bieden bij formulering van de klacht of bij onvrede en helpt bij het zoeken naar oplossingen. De therapeut heeft het recht om hiervan op de hoogte gesteld te worden.
    De praktijk is hiervoor aangesloten bij Quasir. E-mail:  bemiddeling@quasir.nl of telefonisch: 06 4844 5538. Daarnaast is de praktijk aangesloten bij een door de overheid erkende geschilleninstantie, Stichting Zorggeschil, en valt onder de onafhankelijke tuchtrechtspraak van het RBCZ. Voor meer informatie kijkt u op de website van mijn beroepsvereniging VBAG:
    https://vbag.nl/consument/klachten-en-geschillen/

  • De praktijk bevind zich op de 1e verdieping. Er is een lift aanwezig waardoor de praktijkruimte rolstoeltoegankelijk is. Vanaf 1 augustus 2024 is de praktijk verhuisd naar Ruurlo. De praktijk is op de begane grond gevestigd en rolstoeltoegankelijk.