Meteen naar de inhoud

Praktische Informatie

Het consult

Tijdens het consult nemen we uw ingevulde formulieren door. Vervolgens kijk ik naar uw tong en voel ik de pols aan beide zijden. Na een kort buik onderzoek meet ik met behulp van een electro-fysiologisch-diagnostisch (EFD) meet-apparaat acupunctuurpunten op uw handen en voeten. Tijdens de metingen kijk ik onder andere naar functies en disfuncties van de diverse orgaansystemen,  toleranties en intoleranties voor diverse voedingsmiddelen, mineraal huishouding en meer. 

Aan het einde van het consult krijgt u van mij een advies mee naar huis. Dit advies kan bestaan uit voeding, leefstijl, doorverwijzing, supplementen, kruiden of homeopathie.

De duur van een consult is circa 1,5 uur.

Doorgaans zijn er maximaal 3 mesologie consulten nodig met een tussenliggende periode van 6-8 weken. Daarnaast wordt het aanbevolen om jaarlijks een mesoloog te bezoeken voor een algemene check. 

Kosten

De kosten per consult bedragen €90,-.

Ik stuur u na het consult een betaalverzoek via uw mobiele telefoon. Wanneer dit niet mogelijk is kunt u ook via bank of contant betalen.  In uw  mail ontvangt u van mij een factuur die u kunt declareren bij uw zorgverzekeraar.

Zorgverzekering

Mesologie wordt door meerdere zorgverzekeraars voor een deel vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor de lijst met zorgverzekeraars die Mesologie vergoeden klik op deze link:

www.zorgwijzer.nl/vergoeding/

Goed om te weten

  • Gelieve voor het consult handen en voeten niet in te smeren 
  • Neem voor het consult een groot badlaken mee om op de behandeltafel te leggen
  • Uw reguliere medicatie blijven gebruiken, voedingssuplementen 24 uur voorafgaand aan het consult niet gebruiken
  • Het consult duurt circa 1,5 uur
  • Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Voor Mesologie (NVVM) en de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG)
  • In het geval van een klacht kunt u zich wenden tot de VBAG (klachtenprocedure)
  • Bij niet verschijnen en/of afzeggen van een bevestigde afspraak korter dan 24u van te voren kunnen kosten in rekening worden gebracht 

COVID-19. Bij klachten verzoek ik u u om tijdig de afspraak te annuleren. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. Ik ga er van uit dat eenieder zijn/haar eigen verantwoordelijkheid neemt ten aanzien van de geldende richtlijnen. Ten aanzien van preventie maatregelen houd ik me aan de adviezen van de beroepsverenigingen (NVVM en VBAG)